Vegan Teriyaki Tofu Balls

av louise
Vegan teriyaki tofu balls

Min dotter tog och kastade in tre stycken Teriyaki Tofu bollar i munnen (en i taget haha) och utbrast, wow vad goda! När jag berättade för henne vad de innehöll utbrast hon, ja men de tycker jag ju inte om. På något sätt tycker jag att de betyget är ett av de bästa man kan få. När man lyckas få någon att tycka om det som personen egentligen inte tycker om.

Vegan teriyaki tofu balls

Vegan Teriyaki Tofu Balls

louise Min dotter tog och kastade in tre stycken Teriyaki Tofu bollar i munnen (en i taget haha) och utbrast, wow vad goda! När jag berättade för henne vad de innehöll utbrast hon, ja men de tycker jag ju inte om. På något sätt tycker jag att de betyget är ett… LUNCH Enkla gröna hållbara vegetariska goda European Skriv ut
Pers: 4 Förberedelser: Tillagning:
Näringsvärde 200 Kalorier 20 grams
Betyg 5.0/5
( 1 röster )

Ingredienser

 • 400 gram kikärtor
 • 1 dl teriyakisås
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 gul lök
 • 1 tsk sambal oelek
 • 270 gram tofu
 • 1 msk riven ingefära
 • 1 näve koriander
 • 1 msk mjöl
 • Rapsolja att steka i
 • Topping: Sesamfrön samt koriander

GÖR SÅ HÄR

 1. I en matberedare mixa kikärtor, teriyaki sås, sambal oleke, vitlök samt gul lök.
 2. Häll röran i en stor skål och smula ner tofu, riven ingefära, mjöl samt koriander.
 3. Rulla till bollar 
 4. Stek i olja (rikligt med olja) , 3-4 min på vardera sida.
 5. Toppa med  sesamfrön & färsk Koriander
 6. Servera till ris & sriracha majonnäs.

LIKNANDE INLÄGG

Skriv en kommentar