Älskade Rabarber

av louise

Första gången jag smakade på en Rabarber minns jag tydligt, ett stort bett av stjälken och beskheten slår till med all sin kraft, tvi vad äckligt. Ja det första mötet kanske inte var det bästa, men sen när mamma gjorde en paj av den beska/sura växten och serverade med vaniljglass, ja då var allt förlåtet och rabarbern gick från hatad till älskad. Sedan dess har det gjorts pajer, glassar, sylt, tårtor, saft och doften av rabarber väcker sommarminnen och sommarlängtan.

Förra sommaren bakade jag denna tårta där grädden fylldes med rabarber och vilken pang kombination!

Eller denna fantastiskt goda galette fylld med rabarberkompott som serveras med vaniljglass. Jag älskar Frankrike, så allt som heter något fransk som galette måste jag baka, då drömmer jag mig bort och fantiserar att jag står i Paris på ett litet konditori och gör galetter till fransyskorna och fransmännen medans jag ropar bonjour madame och andra franska meningar (min franska räcker sig inte så mycket längre haha)

Och sen har vi ju sylten och briochbullarna (ja ni hör ju franskt igen) herre så gott. Bullar fyllda med rabarbersylt!

Samtidigt som jag siter här och skriver inser jag att jag inte lagt upp rabraberglass så ja det blir nästa uppdatering i rabarberriket, så håll ut, glass är på gång

Au revoir, à bientôt!

Skriv en kommentar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Hos oss får du både härliga recept, intressent läsning från bloggen, information från våra partners och senaste nytt från butiken.

© 2022 Grocery Wealth. Produktion Ellary.